en | fr | nl

Toegekende werken

Originele en exclusieve kunstwerken zijn speciaal ontworpen voor deze plaats. Op gebied van ontwerp is AREA 42 overvloedig versierd met decoratieve elementen met post-industriële invloeden.

Gerobotiseerde verlichting AREA 42

Peter Keene 2009

Deze armatuur speciaal ontworpen voor de plaats werd door de Engelse kunstenaar Peter Keene AREA 42 gedoopt, met een knipoog naar de zaal.

Een geïntegreerde motor laat de neonlichten naar keuze ronddraaien.

In de zalen AREA 2 en AREA 3 wordt een variant voorgesteld: paren neonlichten aangesloten op een gekleurde basis, groen, rood, geel of blauw.

 

Trap « Metalen Waanzin »

Gi Monseu

Deze gebeeldhouwde trap van 18 ton staal, met bochten en geometrische lijnen, vormt ongetwijfeld het artistieke hoogtepunt van de plaats. Ondanks zijn grote omvang is hij verlegen en verbergt hij zich tussen de 2 niveaus van de zaal. De bezoeker kan hem zien en in zijn geheel bewonderen van op de mezzanine.

Kleurrijke stalen balustrade

Gi Monseu

De balustrade van de zaal en de mezzanine met uitzicht op een ruimte met dubbele plafondhoogte rondt dit indrukwekkende werk in 100% staal af. De balustrade is zeer breed en is gemaakt van gekleurde stalen staven.

 

Serie lijsten XXL

Edouard Poullain 2009-2011-2015

Edouard Poullain, kunstenaar ontwerper en tevens eigenaar van de zaal, biedt verschillende sets van lijsten: gemaakt uit hars, met collages, of grote kaders gerealiseerd met collages van kleurfilters en digitale montages van negatieven op glasplaten. Deze werken zijn te koop en ter plaatse te bewonderen.

 

5 op maat gemaakte lijsten, exclusieve creatie - Italiaanse productie.

Edouard Poullain 2010

Tafelblad in honingraat altuglas van 3m lang en 1 m breed met wit plateau als voet en aluminium buis.

Alleen te gebruiken op het podium als presidentiële tafel of in delen in vergaderopstelling of U-vorm.